Sandra Maria Berariu:

În spatele acestui proiect se află, în primul rând, dorința și credința de a-L putea trăi pe Dumnezeu sub forma dăruirii și a împărtășirii bucuriei. Cel mai bine îl putem cunoaște pe Dumnezeu în întâlnirea cu celălalt, prin comuniunea și raporturile noastre cu oamenii.

Expresia faptică a prezenței lui Dumnezeu este vizibilă în viața noastră atunci când nu ne mai concentrăm atât de mult doar pe noi înșine, ci ne gândim cum am putea dărui bucurie altor oameni, cum le-am putea ușura durerile sau cum am putea face loc în inima noastră pentru fiecare suflet. Creștinismul este, înainte de toate, chemarea de a-i iubi pe ceilalți așa cum ne iubim pe noi înșine. Există mijloace dintre cele mai diverse de a dărui bucurie aproapelui nostru. Uneori, o facem ascultându-l pentru a-i înțelege propria lui lume interioară. Uneori, suntem chiar chemați să îl ajutăm material. Acest fenomen social, cel al lipsei materiale de bază, apare, din nefericire, în viața multor români. Și pentru că resursele financiare nu-mi permit să pot ajuta mereu așa cum mi-aș dori, profit de darul ce l-am primit, acela de a desena, pentru a-l folosi într-un scop util. Făcând-o încerc să aduc bucurie cât mai multor suflete.

Am învățat că milostenia, dorința și chiar ocazia de a-l putea ajuta pe celălalt, sunt ele însele Daruri de la Dumnezeu, sădite de El în inima omului. Căci astfel de dăruiri procură bucurie aproapelui! Dumnezeu dăruiește omului ceva ce nu-i aparține, iar în marea Sa milă îl învrednicește să se poată bucura de aceasta. Eu așa privesc arta ! Ca pe un mijloc, în primul rând personal, de a mă apropia de Dumnezeu, o rugăciune, o bucurie interioară. Prin această campanie, nădăjduiesc și încerc să dăruiesc bucurie, atât celor care vor primi obiectul de artă, cât și celor care vor beneficia de banii adunați și care au nevoie de ajutorul nostru.

Bucuria mea este dublă, știind că cei care primesc darul meu se vor bucura ei înșiși, că au putut ajuta un suflet aflat în nevoie. Ideea de a dona desene sau cruci pictate a apărut de mult timp. Trebuia doar să întâlnesc persoana potrivită, un om dăruit, care să aibe idealuri similare și să fie dispus să se implice într-un astfel de proiect. Această persoană este Fabian Alexandru. El își trăiește din plin vocația creștină de om. Cu această ocazie țin să-i mulțumesc că a acceptat să mă susțină în realizarea acestui proiect. Doresc să mă implic pe termen lung în astfel de campanii, care vor fi organizate periodic. De aceea, avem nevoie de ajutorul dumneavoastră, pentru a aduce cât mai multe zâmbete în sufletele celor încercați de greutățile vieții!